Jouw succes, onze missie!

Faalangst reductietraining

Begeleiding individueel en in groepsverband

€ 67,50 per uur

Wat is Faalangst?

Weet je niet hoe je leren moet aanpakken? Heb je eigenlijk nooit hoeven leren of deed je maar wat zodat je uren bezig was? Blokkeer je soms terwijl je wel geleerd hebt? Of krijg je soms een heel ander cijfer dan je had verwacht? Wil je leren hoe je het beste kan leren? Hoe kan je ervoor zorgen dat het je niet teveel tijd kost? Wil je weten wat welke leerstijl jij het beste bij een bepaald vak kunt inzetten? Hoe het komt dat je veel meer oppikt bij de ene les dan bij de andere les? Of bijvoorbeeld hoe je minder spanning ervaart bij toetsen? Wij kunnen je helpen om te leren leren door middel van de “Ik leer leren”-training, zodat jij straks met zelfvertrouwen aan de slag gaat voor school.

Dat is helemaal niet zo vreemd want je brein en dus je executieve functies (vermogen tot zelfsturing) zijn nog volop in ontwikkeling. Ze zijn gelukkig trainbaar en kunnen op iedere leeftijd worden verbeterd. We hebben een aparte training ontwikkeld die specifiek is voor leerlingen die moeite hebben met de executieve functies.
Wil je weten welke training het beste bij je past? We hebben ze hieronder voor jou naast elkaar gezet, zodat je alvast kunt kijken waar je behoefte aan hebt. We helpen je graag in een vrijblijvend kennismakingsgesprek, waarin we met jou kijken hoe we jou het beste kunnen helpen.

De Faalangst reductietraining bieden wij individueel, in groepsverband en op scholen aan.

Verloop

Intakegesprek, oplossing op maat
We willen jou graag leren kennen, zodat we je zo goed mogelijk kunnen helpen. Daarom voeren we altijd een intakegesprek voordat we starten met coachen. We bespreken jouw hulpvraag uitgebreid en maken een plan op maat zodat je écht geholpen wordt. Dit intakegesprek is altijd gratis en vrijblijvend. We moedigen aan dat zowel de ouder/verzorger als het kind aanwezig is bij dit gesprek. We vinden het heel belangrijk dat jullie je allemaal prettig voelen bij ons en dat er een goede klik is. Zo kunnen we jullie het beste helpen.
Faalangst reductietraining
De faalangstreductietraining is zowel individueel als in groepsverband te volgen. Samen bepalen we wat het beste bij jou past. Bij individuele coaching zijn er 5 tot 7 sessies van een uur.

Als je het prettig vindt, kunnen je ouders hierbij aanwezig zijn. Bij de training in groepsverband zijn er 7 bijeenkomsten van een uur. We werken oplossingsgericht. Dat betekent dat we gaan kijken naar wat er al wel is. Jouw vaardigheden, talenten, oplossingsmogelijkheden en ideeën gebruiken we om direct naar de oplossing toe te werken. Zo kunnen we heel gericht jouw hulpvraag oplossen. De training in groepsverband wordt zowel op onze eigen locatie als op scholen aangeboden.
Inhoudelijke feedback
De terugkoppeling kan op verschillende manieren plaatsvinden. We kunnen telefonisch, schriftelijk of via een persoonlijk gesprek terugkoppelen. We vinden het fijn om altijd te evalueren hoe het traject is verlopen. Zo kunnen we controleren of we ook echt aan de hulpvraag hebben voldaan en of je tevreden bent. Wij vinden het belangrijk dat iedere deelnemer ook na de training wordt ondersteund met het in de praktijk brengen van de aangeleerde vaardigheden.

3 soorten faalangst

  1. De meest bekende is cognitieve faalangst. Deze angst wordt ervaren tijdens het maken van toetsen maar ook tijdens het leren kan deze angst opspelen.

  2. De volgende is sociale faalangst, deze angst treedt op tijdens sociale contacten zoals op het schoolplein of bij een feestje en bij vriendschappen.

  3. De laatste is motorische faalangst waarbij de angst optreedt wanneer er bewogen moet worden, zoals tijdens de gymles of een schooluitje.

“Wij vinden het belangrijk dat iedere deelnemer ook na de training wordt ondersteund met het in de praktijk brengen van de aangeleerde vaardigheden. Na afloop van de training zal, indien gewenst, een evaluatie plaatsvinden met alle betrokkenen om de aangeleerde vaardigheden te bespreken.”

Monique — Coach bij Resumeren

Ervaringen van leeringen en ouders

Vrijblijvend kennismaken

Faalangst reductietraining

Door "Versturen" te drukken ga je akkoord met de Privacyverklaring van Resumeren.

Vrijblijvend kennismaken

Benieuwd welke begeleiding bij uw kind past?
Door "Versturen" te drukken ga je akkoord met de Privacyverklaring van Resumeren.