Dyslexie

Bij Resumeren werken we samen met ervaren specialisten op het gebied van dyslexie en dyscalculie. We adviseren ouders en kind richting de juiste begeleiding op maat. Aan de hand van een vrijblijvend gesprek met één van onze specialisten onderzoeken we hoe we je verder kunnen helpen. Je wordt gekoppeld aan de juiste specialist en we brengen duidelijk in kaart wat de gevolgen zijn na het constateren van dyslexie.

Wat is Dyslexie

Wanneer iemand ten opzichte van zijn of haar leeftijdgenoten en het onderwijsniveau zeer veel moeite heeft met lezen, spellen en schrijven, kan er sprake zijn van dyslexie. De precieze oorzaak van dyslexie is niet bekend, maar wel is duidelijk dat het probleem ontstaat in de hersenen. Het probleem ligt in het beperkt functioneren van fonologische taalverwerking, het koppelen van klanken aan tekens.

Hoe constateren we dyslexie

In Nederland mag de diagnose dyslexie alleen worden gesteld door een arts, gezondheidszorgpyscholoog of een orthopedagoog die is opgenomen in het BIG-register.

Allereerst zal een significante achterstand in de lees- en/of spellingvaardigheid in vergelijking met leeftijdgenoten van een vergelijkbaar onderwijsniveau moeten worden aangetoond. Om dyslexie vast te kunnen stellen moet kunnen worden uitgesloten dat de lees- en spellingproblemen niet het gevolg zijn van bijvoorbeeld een andere stoornis of slecht onderwijs op de basisschool. Zo moet worden kunnen aangetoond dat de achterstand niet kan worden opgelost met bijles, huiswerkbegeleiding of een training. Welke tests hiervoor zullen worden afgenomen is voornamelijk afhankelijk van de leeftijd en zullen we in een eerste kennismakingsgesprek met jullie bespreken.

Als door de Intern Begeleider of Remedial Teacher wordt aangetoond dat begeleidingsmethodes als bijles, huiswerkbegeleiding of trainingen niet werken, wordt er doorverwezen naar een Diagnostisch instituut. Hier zal een uitgebreid rapport en een indicatie uit volgen.

Behandeling voor EED (Ernstig Enkelvoudige Dyslexie) wordt in het basisonderwijs volledig vergoed door de zorgverzekeraar. U kunt vervolgens bij ons terecht voor de juiste individuele begeleiding van uw kind. Alle andere vormen van dyslexie worden niet vergoed, hiervoor bieden wij pakketten op maat aan. In het middelbaar onderwijs zijn voor de juiste begeleiding van dyslexie vaan subsidies beschikbaar. Ook hierover gaan we graag met u in gesprek.

Hoe gaat Resumeren je helpen

In een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek gaan we samen onderzoeken op welke manier we jullie verder kunnen helpen. Aan de hand van een aantal korte tests en vragen zullen we een eerste diagnose stellen waarna we een specialist in schakelen die gekoppeld is aan Resumeren.

Tarieven

KENNIS MAKEN
Vrijblijvend kennismakingsgesprek
30 tot 60 minuten
Gratis
DYSLEXIE
TestcaseGratis
Individuele programma€50,- per uur
Training€230,- voor 4 sessies a 1.5 uur
REMEDIAL TEACHING
Individuele coaching en RT€50,- per uur
COACHING
Individueel coachingstraject€65,- per uur

Locaties en contact

Wij zijn te vinden op verschillende locaties, in Amsterdam, Den Haag en Rotterdam. Voor informatie zijn wij telefonisch en per mail altijd bereikbaar voor vragen. Wij kunnen je ook terugbellen als je je gegevens achter laat via de terugbelknop! aan de rechter kant van de pagina.

Den Haag
Laan van Meerdervoort 862
Laan van Meerdervoort 869
Abrikozenstraat 181
Aan huis
Op school
In de bibliotheek
Amsterdam
Hillegomstraat 12 – 14
Aan huis
Op school
In de bibliotheek
Rotterdam
Kralingseplas 121
Aan Huis
Op school
In de bibliotheek

Aanmelden

Terugbellen

Contact