Aanmelden

Terugbellen

Contact

Dyslexie

Bij Resumeren werken we samen met ervaren specialisten op het gebied van dyslexie en dyscalculie. We adviseren ouders en kind richting de juiste begeleiding op maat. Aan de hand van een vrijblijvend gesprek met één van onze specialisten onderzoeken we hoe we je verder kunnen helpen. Je wordt gekoppeld aan de juiste specialist en we brengen duidelijk in kaart wat de gevolgen zijn na het constateren van dyslexie.

Wat is Dyslexie

Wanneer iemand ten opzichte van zijn of haar leeftijdgenoten en het onderwijsniveau zeer veel moeite heeft met lezen, spellen en schrijven, kan er sprake zijn van dyslexie. De precieze oorzaak van dyslexie is niet bekend, maar wel is duidelijk dat het probleem ontstaat in de hersenen. Het probleem ligt in het beperkt functioneren van fonologische taalverwerking, het koppelen van klanken aan tekens.

Hoe constateren we dyslexie

In Nederland mag de diagnose dyslexie alleen worden gesteld door een arts, gezondheidszorgpyscholoog of een orthopedagoog die is opgenomen in het BIG-register. Allereerst zal een significante achterstand in de lees- en/of spellingvaardigheid in vergelijking met leeftijdgenoten van een vergelijkbaar onderwijsniveau moeten worden aangetoond. Om dyslexie vast te kunnen stellen moet kunnen worden uitgesloten dat de lees- en spellingproblemen niet het gevolg zijn van bijvoorbeeld een andere stoornis of slecht onderwijs op de basisschool. Zo moet worden kunnen aangetoond dat de achterstand niet kan worden opgelost met bijles, huiswerkbegeleiding of een training. Welke tests hiervoor zullen worden afgenomen is voornamelijk afhankelijk van de leeftijd en zullen we in een eerste kennismakingsgesprek met jullie bespreken.

Waar moet je rekening mee houden als dyslexie wordt geconstateerd

De diagnose dyslexie wordt vaak al bij kinderen gesteld. Omdat het een hersenaandoening betreft, houdt het probleem niet op wanneer volwassenheid bereikt wordt. Tot op heden is er geen behandeling waarmee het leesprobleem volledig kan worden opgelost. Wanneer dyslexie dus eenmaal is vastgesteld, dan kan dit worden gezien als een label dat altijd bij je blijft.

Bij Resumeren wordt er passende hulp geboden wanneer dyslexie is vastgesteld. Scholen regelen begeleiding via een zorgplan.

Hoe gaat Resumeren je helpen

In een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek gaan we samen onderzoeken op welke manier we jullie verder kunnen helpen. Aan de hand van een aantal korte tests en vragen zullen we een eerste diagnose stellen waarna we een specialist in schakelen die gekoppeld is aan Resumeren.

Tarieven

Kennis maken

Vrijblijvend kennismakingsgesprek 60 minuten

Gratis

Dyslexie

Eerste testcase

Onderzoek

Nazorg en advies

Gratis

€250,- (wordt volledig verzekerd)

€150,- (wordt volledig verzekerd)

Locaties en contact

Wij zijn te vinden op verschillende locaties, in Amsterdam, Den Haag en Rotterdam. Voor informatie zijn wij telefonisch en per mail altijd bereikbaar voor vragen. Wij kunnen je ook terugbellen als je je gegevens achter laat via de terugbelknop! aan de rechter kant van de pagina.

Dyslexie in Den Haag locatie 1

Dyslexie in Den Haag locatie 2

Dyslexie in Den Haag locatie 3

Dyslexie in Amsterdam

Dyslexie in Rotterdam

Laan van Meerdervoort 862

Laan van Meedervoort 869

Comming Soon!

Hillegomstraat 12 – 14

Comming Soon!