Jouw succes, onze missie!

Individueel en in groepsverband

€ 67,50 per uur

Executieve functies en vaardigheden

Vind je het lastig om te starten met een taak? Reageer je soms onhandig? Weten je soms niet waar je moet beginnen? Dan komt dit omdat de executieve functies nog in ontwikkeling zijn. Executieve functies zijn functies in je brein die het mogelijk maken om je gedrag en je leren te sturen. Na het volgen van de training kan je beter plannen, strategien bedenken, starten met een taak, effectief reageren op problemen en veranderingen, je impulsen beheersen en ondertussen je einddoel in de gaten houden. We besluiten samen met jou welke vaardigheden je nog wil ontwikkelen tijdens onze training en stellen samen passende doelen op.

De training gericht op het Executieve Functies bieden wij individueel, in groepsverband en op scholen aan.

Verloop

Verloop
De executieve functies training is zowel individueel als in groepsverband te volgen. Samen bepalen we wat het beste bij jou past. Bij individuele coaching zijn er 5 tot 7 sessies van een uur. Als je het prettig vindt, kunnen je ouders hierbij aanwezig zijn. Bij de training in groepsverband zijn er 7 bijeenkomsten van een uur. Er zitten maximaal 6 leerlingen in een groep. De training kan bij ons op locatie of op school worden gegeven.

We werken oplossingsgericht. Dat betekent dat we gaan kijken naar wat er al wel is. Jouw vaardigheden, talenten, oplossingsmogelijkheden en ideeën gebruiken we om direct naar de oplossing toe te werken. Zo kunnen we heel gericht jouw hulpvraag oplossen. We oefenen de benodigde vaardigheden samen met jou, zodat je ze ook in de praktijk kunt toepassen.
Wat komt er aan bod
Het werkgeheugen : de capaciteit om tijdelijk informatie te onthouden om een taak af te kunnen maken.

Plannen en organiseren : het vermogen om op een systematische, efficiente manier met huidige en toekomstige taakeisen om te gaan

Zelfmonitoring : het vermogen om eigen handelen steeds weer af te stemmen op het doel dat bereikt moet worden.

Reactie inhibitie/Impulscontrole : het vermogen om te stoppen en na te denken alvorens te handelen.

Cognitieve flexibiliteit : het vermogen om op een flexibele manier te denken en problemen op te lossen.

Taakinitiatie : zelfstandig herkennen wanneer het tijd is om aan iets te beginnen en voorbereidingen te treffen om dit ook te doen.
Inhoudelijke feedback
Sed ultricies sit amet ipsum nec ornare. Pellentesque vulputate cursus arcu id euismod. Donec venenatis ex lacus, a venenatis lorem scelerisque sit amet. Fusce massa nulla, mattis quis arcu lacinia, euismod lobortis eros. In a eros in risus elementum ullamcorper.

Er wordt snel geschakeld, gecommuniceerd en ook meegedacht in situaties.

A. Dijkstra — Zorgcoördinator

Ervaringen van leeringen en ouders

Vrijblijvend kennismaken

Executieve functies

Door "Versturen" te drukken ga je akkoord met de Privacyverklaring van Resumeren.

Vrijblijvend kennismaken

Benieuwd welke begeleiding bij uw kind past?
Door "Versturen" te drukken ga je akkoord met de Privacyverklaring van Resumeren.