Jouw succes, onze missie!

Persoonlijke aandacht en begeleiding op maat

Wat is Huiswerkbegeleiding?

Elk kind heeft talenten en vaardigheden. De coaches van Resumeren bekijken over welke talenten en vaardigheden uw kind reeds beschikt en welke nog verder ontwikkeld kunnen worden. Leren leren, plannen en organiseren, vakinhoudelijke hulp en een fijne plek om te leren! In de regio Den Haag biedt Resumeren huiswerkbegeleiding op maat. Vooraf vindt een intakegesprek plaats en samen bepalen we een persoonlijk plan van aanpak.

Wij begeleiden gemiddeld 1 op 3. Dat betekent dat een begeleider voor maximaal 3 leerlingen verantwoordelijk is!

Echt leren kennen

We willen jou graag leren kennen, zodat we je zo goed mogelijk kunnen helpen. Daarom voeren we altijd een intakegesprek voordat we starten met de begeleiding. We bespreken jouw hulpvraag uitgebreid en maken een plan op maat zodat je écht geholpen wordt.
Dit intakegesprek is altijd gratis en vrijblijvend. We moedigen aan dat zowel de ouder/verzorger als het kind aanwezig is bij dit gesprek. We vinden het heel belangrijk dat jullie je allemaal prettig voelen bij ons en dat er een goede klik is. Zo kunnen we jullie het beste helpen.

Een dag in de Huiswerkbegeleiding

Even chillen
Wanneer je uit school komt, kun je eerst even bijpraten en iets drinken en eten op de Vlierboomstraat 435 voordat je aan de slag gaat. Even relaxen in de grote welkomstruimte, op de Wii of op de tafelvoetbal. Daarna ben je vrij om een werkplek op te zoeken in een van de verschillende ruimtes die we bieden. Omdat er dagelijks 15 tot 20 begeleiders en coaches aanwezig zijn, zijn we in staat je op ieder niveau, met ieder vak te ondersteunen.
Groepsverband
We hebben een App! Gekoppeld aan magister en makkelijk om al je maak en leerwerk mee in te plannen. Overzichtelijk en altijd op zak. Hierdoor weet je precies wat er gedaan moet worden en hoe je ervoor staat. Na ieder contactmoment op Resumeren sturen we een uitgebreid verslag naar ouders, naar de leerling en indien gewenst naar school. Op die manier houden intensief contact en is iedereen op de hoogte van de vorderingen, succesmomenten en het welbevinden van het kind.
Concentratie
Door onze persoonlijke begeleiding en prikkelarme omgeving is onze hulp bij huiswerk ook geschikt als je je moeilijk kunt concentreren. Resumeren houdt op het gebied van huiswerkbegeleiding rekening met de juiste passende begeleiding, toegesneden op de individuele behoeften met de nadruk op het aanleren van huiswerkvaardigheden
Zelfstandig oefenen
Wij vinden het belangrijk dat je de bij Resumeren aangeleerde vaardigheden ook zelfstandig oefent op school en thuis. Handvatten hiervoor zullen dagelijks terug te vinden zijn in het verslag.
Tijd voor ontspanning
Bovendien vinden wij het van essentieel belang dat er tijd overblijft om je op een natuurlijke manier te ontwikkelen door middel van sport en spel en ontspanning. Bij Resumeren houden wij hier rekening mee en plannen we daar tijd voor in.

Terugkoppeling

De terugkoppeling kan op verschillende manieren plaatsvinden. We kunnen telefonisch, schriftelijk of via een persoonlijk gesprek terugkoppelen. We vinden het fijn om altijd te evalueren hoe het traject is verlopen. Zo kunnen we controleren of we ook echt aan de hulpvraag hebben voldaan en of je tevreden bent. Wij vinden het belangrijk dat alle leerlingen ook na de begeleiding worden ondersteund met het in de praktijk brengen van de aangeleerde vaardigheden.

“Super goeie coaching en huiswerkbegeleiding. Heb hier erg veel aan gehad. Naast dat zijn het ook allemaal hele lieve mensen die je echt helpen als je met dingen zit of niet lekker in je vel zit. Zou deze plek zeker aanbevelen. Hele positieve ervaring !”

J.BS — ouder

Ervaringen van leeringen en ouders

Vrijblijvend kennismaken

Huiswerkbegeleiding

Door "Versturen" te drukken ga je akkoord met de Privacyverklaring van Resumeren.

Vrijblijvend kennismaken

Benieuwd welke begeleiding bij uw kind past?
Door "Versturen" te drukken ga je akkoord met de Privacyverklaring van Resumeren.